O nama

EMR VALC je obiteljska firma osnovana 1984 g. Od samog početka naš rad je usmjeren na razvoj i proizvodnju vlastitih elektronskih uređaja. U višegodišnjem radu bavili smo se raznim granama elektronike: medicinska, industrijska i slično.

Na prostoru bivše države prvi smo počeli s proizvodnjom elektronskih sanitarnih uređaja. Uvijek smo se pridržavali najviših standarda kvalitete.

Zahvaljujući tome preko 80% naših uređaja izvozimo na strana tržišta, pretežno Europske unije.

Vrhunsku kvalitetu postižemo vlastitim razvojem koji kontinuirano prati svjetske trendove u elektronici, a u proizvodnji se prilagođavamo novimtehnologijama.

Uz to provodimo najstrože mjere kontrole kvalitete u svim fazama proizvodnje.

Kvalitetni dobavljači su bitan dio naše poslovne strategije. Svoju kvalitetu dokazuju prisustvom na tržištu EU, te imaju priznate certifikate o kvaliteti usluga i dobara.

certifikat_02certifikat

Dosljednim provođenjem kontrole kvalitete na svim razinama u proizvodnji ispunjavamo kriterije koji su potrebni za dobivanje cetifikata Europske unije.

certifikat_03

Bez obzira na visoku specijalizaciju u proizvodnji elektronskih sanitarnih uređaja naša pažnja i interes trajno su usmjereni novim potrebama tržišta i novim izazovima.

Razlozi korištenja elektronskih sanitarnih uređaja

Elektronski sanitarni uređaji koriste se u javnim prostorima i osnovna im je karakteristika da se uključuju bez dodira rukom.

Korištenjem ovih uređaja rješavaju se bitni problemi javnih sanitarnih prostora.

 

Higijenski

Ekološki – znatno se smanjuje potrošnja vode, a time i količina otpadnih voda

Ekonomski – racionalnim korištenjem vode postižu se velike uštede.

 

To ćemo potkrijepiti matematičkom analizom .

Matematička analiza uštede vode

Kao model za analizu uzet ćemo firmu koja ima osam satno radno vrijeme a u sanitarnom čvoru upotrebljava se jedan pisoar.

Jedan mjesec ima 30 dana, a to je 720 sati što iznosi 2 592 000 sekundi.

Fond radnih sati u jednom mjesecu iznosi približno 180.

Pretpostavit ćemo da se pisoar upotrebljava 10% radnog vremena, što znači 18 sati tj. 64 800 sekundi.

Vrijeme upotrebe pisoara sa automatom sastoji se od vremena korištenja, što je prosječno 60 sekundi i vremena ispiranja koje iznosi 10 sekundi. Ukupno to iznosi 70 sekundi.

Ako broj 64 800 sekundi podijelimo sa vremenom upotrebe pisoara (70 sekundi) dobit ćemo broj korištenja, a to je 926 puta.

Kako voda nakon svakog korištenja teče samo 10 sekundi,  ukupno vrijeme ispiranja bit će 926 pomnoženo sa 10 što iznosi 9 260 sekundi.

Stavimo li u omjer mjesečni fond vremena 2 592 000 sekundi i ukupno vrijeme ispiranja koje iznosi 9 260 sekundi dobit ćemo rezultat da pisoar sa automatom ispire svega 0,35% vremena u odnosu na pisoar koji nema automat pa ispire cijelo vrijeme tj. 100% vremena.

Matematička analiza ekonomske opravdanosti

Jedan pisoar bez automata dnevno utroši 2-5m3 vode što mjesečno iznosi minimalno 60m3.

Uz cijenu vode od cca 2 €/m3 taj račun bi iznosio 120€. Ukoliko se koristi automatski ispirač utrošit čemo svega 0,35% od gornje količine vode, a to iznosi 0,21m3 odnosno to košta samo 0,42€.

 

Mi ne prodajemo samo uređaje, već našim kupcima nudimo i stručnu podršku.

 

TEHNIČKA PODRŠKA

 

Godine rada na razvoju , proizvodnji i projektiranju elektronskih sanitarnih uređaja, mnogobrojna iskustva sa različitim situacijama na terenu, materijalima idr. izgradile su od nas vrsne stručnjake na tom polju.

Mi naše iskustvo i znanje ne skrivamo, već naprotiv, bilo bi nam zadovoljstvo ako Vam možemo pomoći u rješavanju Vaših problema i nedoumioca.

Bilo da ste projektant-ica, arhitekt-ica, vodoinstalater imate priliku ući u specijalistički razgovor sa nama.

Ako imate pitanja , sugestija ili problema slobodno nam se obratite mailom, faxom ili telefonom.

Mi ćemo Vam sa zadovoljstvom odgovoriti.